تفاهمنامه همکاری بین پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور و موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی به مدت پنج سال دیگر تمدید شد.
این تفاهمنامه با موضوع همکاری در برگزاری همایشهای بین المللی شمس و مولانا، راه اندازی میز مطالعات فرهنگی با محوریت شمس و مولانا، همکاری در طراحی و اجرای طرحهای کلان ملی در حوزه های تخصصی و بینا رشته ای شمس پژوهی و مولوی شناسی، ایجاد زمینه مناسب برای استفاده طرفین از تولیدات علمی، و نشر مشترک کتاب و نشریات و ویژه نامه های علمی است که از سال ۱۳۹۶ آغاز شده بود و برای بار دوم به دلیل ارزیابی موفق آن تمدید شد.
در آئین امضای این تفاهمنامه که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد حجت الاسلام والمسلمین قاسمخانی امام جمعه خوی و رئیس هییت مدیره تولیت شمس تبریزی با اشاره به تاریخ دیرینه علمی و فقهی شهرستان خوب گفت :خوب از دیر باز سرزمین علم و ادب و عرفان اسلامی بوده است. و این شهر خاستگاه عالمی دین پژوه و فقیهی عارف و مرجعی عالیقدر چون حضرت آیت العظمی خویی است که تلاشهای علمی وی دنیا را متحول کرده است.
وی در ادامه با اشاره به اهداف ارتباطات علمی و پژوهشی موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر خوی با مراکز معتبر علمی و پژوهشی داخل و خارج از کشور گفت :پژوهشگاه به عنوان نهاد مرجع علمی کشور در حوزه علوم انسانی و فرهنگ، موجب غنای برنامه های موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر در برگزار ی همایشها شده است.
حجت الاسلام والمسلمین قاسمخانی افزود :با برنامه ریزیهای انجام شده امسال مجمع عالی حکمت اسلامی که حضرات آیات جوادی آملی و سبحانی از موسسان آن هستند نیز با همایش بین المللی شمس و مولانا همکاری خواهند داشت.
دکتر موسی نجفی رئیس پژ هشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور هم در این آیین با تاکید بر باز تعریف اهمیت شمس پژوهی و مولوی شناسی بر اساس مبانی انقلاب اسلامی ایران گفت :در داخل پرداختن به شمس عمق هویتی برای کشور ایجاد میکند و دربیرون از مرزهای ایران عمق تمدنی کشورمان را بیشتر آشکار میکند.
دکتر نجفی افزود:با اقدامات علمی و فرهنگی شایسته باید در مجموعه هویتی و تمدنی ایران اسلامی جایگاه شمس به خوبی تبیین شود چراکه شمس تنها جریان علمی نیست بلکه جریان ایدیولوژیک نیز دارد.
این استاد و پژوهشگر تاریخ در ادامه با اشاره به تاریخ خوی و غنای آن در میان فرهنگها و علوم گفت :خوی در تاریخ عظمتی دارد که متاسفانه به خوبی تبیین نشده و مخفی است و شمس میتواند بخشی از این تاریخ را شفاف تر کند.
دراین آیین دکتر محمدرضا پیری عضو هیئتمدیره تولیت شمس تبریزی و مفاخر و رئیس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر خوی، دکتر حسین شرفخانلو عضو هیئت مدیره و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی شهرداری خوی، دکتر مهدی معین زاده عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و دبیر علمی نهمین همایش بین المللی شمس و مولانا و دکتر فرزانه اعظم لطفی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و مدیر امور بین الملل همایش شمس و مولانا و دکتر فوزی
معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کشور نیز در خصوص رویداد بین المللی شمس و مولانا مطالبی بیان کردند و جعفرپور رئیس نهمین همایش بین المللی شمس و مولانا و مدیر عامل موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر هم گزارشی از فعالیتهای تفاهمنامه اول تولیت شمس تبریزی و پژوهشگاه ارائه داد.
سپس تفاهمنامه یاد شده برای بار دوم به مدت پنج سال دیگر امضا و مبادله شد.