در این دیدار دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی از تلاش دست اندکاران برگزاری همایشهای بین المللی شمس و مولانا تقدیر و با تاکید بر انجام فعالیتهای علمی بیشتر در این حوزه گفت :پرداختن به شمس و مولانا ظرافتهای و حساسیتهای خاص خود را دارد که رعایت اصل دوری از افراط و تفریط مهمترین آن است.
دکتر غلامعلی حداد عادل در ادامه با اشاره به تدریس ۱۲ سال مستمر درس مثنوی معنوی برای علاقمندان گفت:تاکنون ۷۳۵ جلسه درس مثنوی برگزار کرده ام که هر هفته یک جلسه از درسهای آن از شبکه فرهنگ صدای جمهوری اسلامی ایران پخش میشود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به آمادگی این فرهنگستان برای همراهی و همکاری در موضوع شمس پژوهی و مولوی شناسی با موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر گفت :باید توسعه کتابخانه تخصصی شمس و مولانا و تجهیز آن به منابع این حوزه و تبدیل آن به عنوان منبع و مرجع علمی مهم شمس و مولانا شناسی در دنیا از اولویتهای این مجموعه باشد.
حجت الاسلام و المسلمین قاسمخانی نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه علمی و فقهی خوی در تاریخ گفت :یکی از مهمترین افتخارات خوی این است که ابوی حضرت آیت العظمی خویی با ابوی مقام معظم رهبری حضرت آیت العظمی خامنه ای نسبت فامیلی داشتند و خوی از دیر باز مهد علم و فقاهت بوده است. دکتر فرزانه اعظم لطفی عضو هیبت علمی دانشگاه تهران و مدیر امور بین الملل همایش شمس و مولانا برگزاری همایشهای بین المللی شمس و مولانا را از مهمترین کارها در معرفی شمس و مولانا عنوان کرد وگفت :بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده در صدد هستیم در همایش امسال شمس پژوهی در هند و چین و روسیه را در اولویت کارگاههای همایش قرار دهیم.
دکتر پیری رئیس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر و عضو هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی و مفاخر هم در این جلسه خواستار مساعدت رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در تکمیل احداث و ساماندهی آرامگاه شمس تبریزی در شهر خوی شد و گفت :متاسفانه تعلل نهادهای مسول در تکمیل این طرح مهم موجب نارضایتی مردم و علاقمندان شده است.
دکتر شرفخانلو معاون توسعه مدیریت و منابع شهرداری خوی و عضو هیئت مدیره تولیت شمس تبریزی و مفاخر هم در این جلسه با اشاره به اهتمام جدی دولتمردان برای انجام کارهای مهم فرهنگی در کشور گفت :خوی با توجه به برخی حساسیتها نگاه ویژه ای را در امورات فرهنگی میطلبد که پرداختن و تحلیل درست برنامه های مربوط به شمس و آسیب شناسی این برنامه ها از جمله آنهاست.
جعفرپور مدیرعامل موسسه تولیت شمس تبریزی و مفاخر هم در این دیدار گزارشی از فعالیتهای مجموعه
ارائه کرد. در این جلسه خانم ملکی نماینده پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و معاون توسعه همکاریهای همایش شمس و مولانا و آقای عباسی مدیر گروه فرهنگ و هنر تولیت شمس تبریزی و مفاخر هم حضور داشتند.
در پایان این دیدار دعوتنامه مردم و مسولان خوی به همراه تابلویی از آرامگاه شمس تبریزی به دکتر حداد عادل تقدیم شد.